Zwangerschapsmassage

60 min: € 70,-
90 min: € 100,-

Zwangerschap is een bijzondere periode in het leven van een vrouw. Wanneer je zwanger bent verandert er erg veel in het lichaam. Zwangerschapsmassage zorgt voor een betere nachtrust en vermindert zwangerschapsklachten zoals hoofdpijn, kuitkramp, vocht vasthouden en bekken-, rug-, nek- en schouderklachten. Tijdens een zwangerschapsmassage kun je bijkomen van de drukte van alle dag. Even stilstaan bij het kindje in je buik.

Het ondergaan van een zwangerschapsmassage heeft vele voordelen zowel voor de aanstaande moeder als voor het ongeboren kindje. Je regelmatig laten masseren tijdens je zwangerschap is niet alleen heel ontspannend maar bevordert ook de aanmaak van zwangerschapshormonen die een bijdrage leveren aan een optimaal verloop van de zwangerschap. Massage reduceert de aanmaak van stresshormonen en stimuleert de aanmaak van endorfine, de natuurlijke ‘feel good drug’.

Tijdens de massage lig je op je zij en rug, ondersteund door een speciaal kussen. De rug, benen en armen worden gemasseerd. Er wordt geen dieptemassage gegeven met drukpunten.

Zwangerschapsmassage is voor vrouwen met een gezonde zwangerschap. Als je medische klachten hebt, bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, informeer dan bij de verloskundige of je gemasseerd mag worden. Je kunt vanaf week 13 van je zwangerschap gemasseerd worden tot aan je bevalling.

Massage na de bevalling

Veel vrouwen hebben na de bevalling last van de rug-, nek- en schouderspieren. Dit komt door het dragen en voeden van de baby. Een massage helpt je om sneller te herstellen na de bevalling en ontspant de spieren die extra worden gebruikt. Massage vermindert ook stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid. Vier weken na de bevalling mag je weer gemasseerd worden, bij een keizersnede na ca. zes weken.

Boek nu
DSC_8060